Zsalukő, vasszerelés, szigetelés

2022.03.16

Szigetmonostoron a mixerbetonból készült betonalapra beépülő zsaluként először két sor 40 cm-es zsalukő került, mely betonacél szerelvényekkel tökéletesen vasalható. A bekötések, a föld feltöltése és tömörítése, a szigetelés és a vasszerelés szakszerűen megtörtént, figyelve az átmenő nyílásokra és a kapcsolódási pontok elhelyezésére.

De kicsit térjünk is vissza a zsalukőre: tulajdonképpen mi ez és mire lehet egyáltalán használni? 

Első ránézésre láthatjuk, hogy a zsalukő egy üreges kialakítású, speciális formájú téglafajta. Előbbi tulajdonságának köszönhetően széles körben hasznosítható, hiszen stabil lábazatokat és falakat építhetünk belőle, de nagyban segíti az ingatlan szigetelőképességét is. Utóbbi jellemzőjének köszönhetően olyan formában kerül gyártásra, ami nagyban megkönnyíti a sorolást, az elemek könnyedén illeszthetők. Többféle idomból - központi-, sarok- és záróelemből - választhatunk, de a középen dupla falú osztásnak köszönhetően egyszerűen felezhető is. 

Megfelelő szigeteléssel nem árt neki a nedvesség, ezért pincék építésekor is nagyszerűen használható, rendkívüli teherbírásának köszönhetően masszív szerkezetet kapunk, hatékony építőanyag hegyoldalban támfal vagy rézsűk kialakításához, de ideális kertrendezéshez, kerítésekhez vagy oszlopokhoz is.