Kérdésed van? Segít a GYIK!

2022.03.20

Az alábbi felsorolásban összegyűjtöttük azokat a témaköröket, melyeket ügyfeleink fogalmaztak meg felénk eddigi munkáink során. Tapasztalatunk alapján a nyílt és átlátható, rendszeres kommunikáció elengedhetetlen a sikeres együttműködéshez.

Miért érdemes az Ádám Építő Kft-t választani?

Cégünk két generációt felölelő családi vállalkozásként a Dunakanyarban él és dolgozik. Székhelyünk Tahitótfaluban van, szakembereink több, mint 20 éves tapasztalata, a helyi és lojális alvállalkozók hálózata pedig garancia a családbarát és ügyfélközpontú kivitelezésre. Felelősségteljesen és megbízhatóan építünk otthont vagy újítjuk fel a már meglévő ingatlant, kertet.

Új építésű ingatlanban gondolkodunk, a 2024-es CSOK-nak megfelelő házat is építenek?

A családi otthonteremtési kedvezményben hatalmas a potenciál, a 2024 elején induló, újra gondolt CSOK lehetősége pedig ismét vissza nem térő alkalmat nyújt a családok számára, hogy a cégünkkel együttműködő hitelintézetek, biztosítási szakemberek és ingatlanirodák iránymutatásai, továbbá az Ádám Építő Kft. szakértelme alapján otthonra leljenek. A tervezéstől a befejezésig széleskörű szolgáltatásokkal, kulcsrakész átadással is vállalunk megrendelést.

Mennyi időt kell várnom az új építésű otthonomra?

Egy ingatlan kivitelezését különböző tényezők befolyásolják. Egy építkezés hossza függ a tervezett ház elhelyezkedésétől, a terepviszonyoktól, az építési terület megközelíthetőségétől, a talaj állapotától, a környezeti hatásoktól, a különböző igényektől, munkafolyamatoktól. Ahhoz, hogy a kivitelezési időt megfelelően lehessen meghatározni, az előzetes helyszíni felmérés mellett fontos az ügyfelek pontos igényeit is megismerni. Természetesen a tökéletes tervezés és kivitelezés során is akadhatnak hátráltató körülmények, hiszen ahogy a téli fagy nehezíti a talajmunkát, úgy a nyári esőzések sem kedveznek egy tetőszerkezet megépítésének, de előfordulhat a COVID-19 idején is tapasztalt - nem a kivitelező cég hibájából eredő - építőanyagok beszerzésével kapcsolatos késedelem. Általánosságban azonban elmondható, hogy egy téglából készült - egyszerűbb kivitelezésű - ház hozzávetőlegesen 1 év alatt épül meg, amennyiben viszont az ügyfél többszintes ingatlanban gondolkodik vagy összetettebb igényeket fogalmaz meg, akkor a kivitelezési idő változhat, de természetesen mindez már a tervezéskor meghatározható.

Minden munkafolyamatot biztosítanak, vagy nekem kell összegyűjteni a szakembereket?

A hivatásunk először a cégfilozófiánkká, mára pedig az életünk részévé vált. Csapatunkat nagyszerű, sokéves munkatapasztalattal bíró, felkészült és felelősségteljes szakemberek, helyi alvállalkozók, beszállítók alkotják, ezzel munkát és megélhetést biztosítva a környéken élő megbízható és lojális mesterembereknek: a tervező, a statikus, a műszaki vezető és ellenőr, a kőműves, a burkoló, a villany-, víz-, gáz- és fűtésszerelők, lakatosok, tetőfedők szakértelmével az ingatlanok tervezésétől az átadás pillanatáig minden folyamatot lefedünk.

Akkor is tudnak segíteni, ha nem új házat, csak kisebb munkálatokat szeretnék?

A generálkivitelezésen kívül is széleskörű szolgáltatásokat nyújtunk: cégünk tevékenységei közé tartozik az otthonok felújítása, homlokzati hőszigetelés, külső- és belső burkolás, festés, tetőterek beépítése, terep- és kertrendezés gépi és kézi földmunkával, térkövezés, támfal- és kerítésépítés, valamint egyéb kivitelezési vagy bontási munkálatok. A kor elvárásainak, de a mai trendeknek megfelelően, vagy akár a korábbi hagyományokhoz igazodva a legkorszerűbb eszköz- és gépparkkal végezzük munkánkat.

Van elképzelésem, de a tervezésben és a költségvetésben segítségre lenne szükségem.

Az Ádám Építő Kft. minden esetben professzionális, de költséghatékony és családbarát megoldásra törekszik. Az ingatlanok minőségi munkálatait - a határidőket és a különböző megállapodásokat pontosan betartva - úgy készítjük el, mintha a saját családunk élettere lenne. A kezdéstől a befejezésig, a tervezéstől az átadásig sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberek bevonásával, folyamatos és transzparens kommunikációval, előzetes költségvetés készítésével könnyítjük meg az együttműködést.

Nem tudok dönteni, de szeretném a legideálisabb megoldást. Hogyan tudnak segíteni?

Cégünk előzetes felmérést végez, mely során kulcsfontosságú a nyitott kommunikáció annak érdekében, hogy az ügyfél igényeit vagy kétségeit megismerjük. Az egyeztetések során különböző alternatívákat kínálunk, így a megrendelő már az első pillanattól el tudja dönteni, hogy melyik lehetőségben bízik a legjobban, mely munkafolyamatok és produktum nyeri el a tetszését.

Van lehetőségem betekintést nyerni a különböző munkafolyamatokba?

Az Ádám Építő Kft. nem csupán a transzparens kommunikáció híve, de ügyfélközpontú gondolkodásának köszönhetően a munkavégzés egésze alatt átlátható folyamatokat, ellenőrizhető szakaszokat és rendszeres egyeztetéseket kínál annak érdekében, hogy az ügyfél maximális biztonságban érezze a projektet.

Az árajánlatban csak a munkadíj szerepel, vagy az építőanyagokat is a cégre bízhatom?

Minden otthon más és más. Az árajánlat kialakítása függ az ingatlan elhelyezkedésétől, a környezeti tényezőktől és terepviszonyoktól, a megközelíthetőségtől, a talaj állapotától, a ház szerkezetében bekövetkezett állapotromlástól, a sort bőven folytatni lehetne. Az előzetes felmérés során szakembereink minden adatot összegyűjtve kielemzik a kapott értékeket, melyek alapján munkadíj és anyagár tekintetében is elkészítik az árajánlatot. Amennyiben a felújítás vagy kivitelezés közben nem várt probléma merülne fel, a folyamat kizárólag a megrendelővel történt egyeztetés után, az ügyfél engedélyével folytatható. Országos lefedettséggel számos építőanyagokat forgalmazó céggel működünk együtt, az ingatlanok felépítéséhez, felújításához és az egyéb kivitelezési munkálatokhoz kivétel nélkül minden építőanyagot és gépet, eszközt biztosítani tudunk.

Tudnak segíteni olyan ház építésében, ami a rezsiköltséget nézve könnyen fenntartható?

Minden projektet személyre szabottan közelítünk meg, az ügyfelek egyedi igényei alapján. A családok számára az otthon a kényelmet is jelenti egyben, megfelelő tervezéssel pedig nem csupán esztétikus életteret kapunk, hanem a rezsiköltségek jövőbeni csökkentésének lehetősége anyagilag is biztonságot nyújt. Az energiaárak és az építőanyagok az elmúlt időszak során kiszámíthatatlanul emelkedtek, de az építőipar megfelelően reagált a változásra: az iparág alkalmazkodott a körülményekhez és új irányt vett. Az elmúlt közel két évtizedben - amellett, hogy óriási volt a téglaházak építése iránti igény - egyre nagyobb teret hódítanak az olyan ingatlanok, melyeknél kiemelt hangsúlyt kap a tégla mellett a hőszigetelés. A pusztán téglából épített házaknál az ott élők folyamatosan tapasztalják a téli magas fűtésszámla hátrányát, hiszen hőszigetelés hiányában a falak nem tartják bent a meleget, az épület gyorsabban kihűl. Természetesen ugyanez fordítottan igaz a nyári, melegebb időszakokra is, hiszen a családok hiába költenek vagyonokat a klímára, ha a falak gyorsan átmelegednek. Ideális hőszigeteléssel azonban mindkét probléma kiküszöbölhető: a fűtési és hűtési költség jelentősen alacsonyabb lesz. A jó energetikai tervezés és kivitelezés egy ház építése során olyan befektetésnek minősül, amely rövid idő alatt megtérül, azt követően pedig a családi otthon költséghatékonyan fenntartható.