Energiatakarékos elegancia

2024.06.14

Tahitótfalu szigeti részén ma adtunk át egy projektet, mely során 165 nm falfelületen 15 cm-es grafitos homlokzati hőszigetelő rendszer, illetve az ügyfél kérésének megfelelően mészkő ablakpárkányok készítése, továbbá klinkertégla felhasználásával lábazati burkolás volt a fő feladat. 

A képeken megmutatjuk a színezés előtti állapotot, illetve a fotók segítségével a különböző folyamatokba is bepillantást nyerhettek, de előtte térjünk ki egy kicsit arra is, hogy a megrendelők számára miért volt jó döntés otthonuk hőszigetelése.

A klinkertégla nagyszerű választás, hiszen köztudottan rendkívül időtálló: színtartó és fagyálló tulajdonsága okán remek homlokzatburkoló anyag. Az égetésnek köszönhető természetes színe minden épületnek stílust kölcsönöz, a felületeknek egyéniséget ad. A hosszú élettartam és a vonzó külső mellett azonban fontos azt is megjegyezni, hogy ez a típusú téglaburkolat masszív, tehát ideális az ellenállóképessége, mely egyértelműen növeli az ingatlan értékét, így a beruházás egy későbbi értékesítés során határozottan megtérül.

A korábbi párkányokat lecseréltük, a naturális megoldásoknál maradva dekoratív mészkő ablakpárkányokat szereltünk fel. Amellett, hogy könnyen tisztítható, forma- és színtartó, a természetes mészkőpárkány megfelelően elkészítve a csapadéktól és nedvességtől is védi a falakat.

A hőszigetelés egy olyan beruházás, mely hosszú távon megtakarítást hoz a fűtési számlák terén. Nem csak a komfortot növeli, de a pénztárcánk is hálás lesz érte. A hőszigetelés révén otthonunk hőmérséklete egyenletesebb lesz, csökken az energiaveszteség, így kevesebb fűtésre lesz szükség azonos hőmérséklet eléréséhez, ezeken kívül pedig csökken a környezetszennyezés is, hiszen kevesebb energiát kell felhasználni a fűtésre. 

Szereted az otthonodat? Csökkentenél fűtési költségeiden és esztétikailag is megemelnéd az ingatlanod vonzerejét? A fenti megoldások kombinációjával elegáns és energiatakarékos életteret hozhatsz létre. Ne feledd, az otthonod az a hely, ahol magadénak érezheted a kényelmet és a stílust, az Ádám Építő Kft. segítségével pedig ezt az élményt még tovább fokozhatod! Ha kíváncsi vagy további részletekre a lehetőségeidről, ne habozz, kérj ajánlatot és válassz minőségi megoldást otthonod számára!