Berobbant az április!

2024.04.08

Új felújítási támogatás, dübörgő CSOK Plusz, csökkenő hitelkamatok - Bankmonitor, az Ádám Építő Kft. partnere. Tóth Tímea cikke.

Április első hete számos kedvező fordulatot hozott pénzügyeinkben. Megérkezett a várva várt felújítási támogatás, a CSOK Plusz iránt kivételes az érdeklődés, miközben a piaci hitelek kamata is jelentős csökkenést produkált az utóbbi időben. És ez még nem minden. Mutatjuk a hét legfontosabb történéseit a Bankmonitor szakértőinek tolmácsolásában.

Elérkezett végre a hitelkiváltás, adósságrendezés aranykora? Az újonnan igényelt kölcsönök kamata érdemben csökkent az elmúlt időszakban. Mutatjuk, hol tartanak a lakáshitelek, hol a személyi kölcsönök, és utánajárunk, hogy kinek lehet most érdemes lecserélni meglévő drága hitelét egy kedvezőbbre. Egyáltalán mit érdemes tudni a hitelkiváltásról, vagy adósságrendezésről, milyen előnyei lehetnek a cserének és milyen költségekkel kell számolni egy ilyen ügyletben.

Dübörög a CSOK Plusz, az átlagos hitelösszeg 26 millió forint

A 2024-ben debütáló új támogatott lakáshitel, a CSOK Plusz februárban is igen kelendő volt. Mutatjuk, miért olyan népszerű az új CSOK, mennyi igénylést nyújtottak be a magyarok ezidáig és mekkora hitelösszegre. Mindemellett nem megyünk el szó nélkül egy olyan másik támogatott hitel mellett sem, ami szintén ideális a gyermeket tervező családoknak, és amivel a lakásvásárlásra szánt összeg kivételes feltételekkel bővíthető.

Bejelentették az új otthonfelújítási program részleteit

Kétségkívül az új lakásfelújítási támogatás részleteinek megjelentése volt a legnagyobb meglepetés a héten. Az előzetes bejelentésből ugyanis kiderült néhány főbb tudnivaló: mekkora lehet a támogatási összeg, milyen ingatlanra és munkálatokra vehető igénybe, mikortól és hol lehet majd pályázni a több milliós támogatási programra. Ismerd meg a részleteket a vezető elemző cikkéből!

Nagy változás készül a Postákon, évi 50 ezer forintot is nyerhetünk ezzel!

Minden hónapban több tízmilliárd forintnyi készpénzt veszünk fel, ami az ingyenesség hiányában igen költséges mutatvány lenne. Remek hír, hogy az ingyenes készpénzfelvétel lehetősége hamarosan a postafiókokra is kiterjedhet, vagyis a postákon is igénybe lehet majd venni a havi két alkalmas ingyenes készpénzfelvétel lehetőségét, legfeljebb 150 ezer forintos összeghatárig. Megvizsgáltuk, hogy alapesetben mennyit kéne fizetni, ha a postán szeretnénk elintézni a pénzfelvételt, hiszen ezt a költséget spórolhatjuk meg a javaslat értelmében.